Thursday, October 01, 2009

Školní slavnost (volno ve škole :))

Včera tu proběhla velká slavnost. Šlučují se tady 3 velké školy v Helsinkách pod jednu velkou. Asi jako kdyby se sloučil matfyz, čvut a damu dohromady. Takovej velkej mazec. Asi potřebují být velká škola aby dostali velký dotace. V Helsinkách celý den pobíhali studenti ve svých barevných overalech a se studentskýma čepicema. Sice všichni vypadají jako automechanici ale tedy jsou na to hrozně pyšní. Byl jsem se akorát podívat na náměstí vedle hlavního nádraží kde měli studentský kluby ukázky co dovedou. Vypadalo to trochu jako na pouti. Každých 20 metrů jiná hudba a na pódiu zpíval místní sbor. Mimochodem je to tady hrozně vážený. Ve škole jsou dokonce oficiální zpěvníky podle kterých se zpívá na akcích. No všechny nebo většina je o chlastu.



hlavní pódium



barevní automechanici



taneční klub :)




Tahle pojízdná sauna je tady opravdu hodně populární a opravdu jí měli v centru Helsinek a saunovali se tam. Asi jako kdyby jste ji zaparkovali na můstku na pěší zóně...


Večer byl velký koncert v Dipoli. Je to prý docela známá stavba. No je to pěkný a velký takže se tam pořádají velký akce. Gustav architek říka že se mu nelíbí. Mě je to asi fuk.



Finové mají docela dobrý kapely. Musím říct že se to opravdu dalo poslouchat. Hlavní akce byla o půlnoci. Nastoupil místní hasičský sbor a začalo slavnostní ukončení sezóny nošení studentských čepic. Během písničky všichni v sále ji drželi nad hlavou a po skončení si ji připli někam, většinou na overal. Na hlavu si jí můžou dát až v květnu. To je ještě větší slavnost pod šírým nebem na kterou se tu všichni hrožně moc těší.


hrajou opravdu příšerně






No mě ten večer padnul na moje narozky takže to bylo celý docela fajn :)

No comments: